Kαμπάνια ενάντια στην αδήλωτη εργασία στην βορειοανατολική αθήνα

Η εργατική συνέλευση «νομάδες» από τα μέσα του Νοεμβρίου έχει προχωρήσει σε καμπάνια – εκστρατεία στις βορειοανατολικές γειτονιές της Αθήνας, ενάντια στο καθεστώς της αδήλωτης εργασίας που έχει εγκαθιδρύσει η τάξη των αφεντικών με τις πλάτες του κράτους. Στα βορειοανατολικά προάστια, χιλιάδες είναι αυτοί που εργάζονται κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα: τηλεφωνικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, φροντιστήρια, εστιατόρια, καφετέριες-μπαρ, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων μεταφορικές επιχειρήσεις. Σε αυτούς τους κλάδους και χώρους δουλειάς, η αδήλωτη εργασία ζει και βασιλεύει και αποτελεί τον κανόνα στην σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα

Οι παρεμβάσεις μας μέχρις στιγμής περιλαμβάνουν:

  • Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς με μοίρασμα έντυπου υλικού της καμπάνιας, συζητήσεις με εργαζόμενους-ες και άνεργους εργάτες/τριες
  • Αφισοκολλήσεις, συνθήματα και στένσιλ στους τοίχους

 

 

 

 

 

 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχέδιου Κατρούγκαλου που ισοπεδώνει την κοινωνική ασφάλιση, η κυβέρνηση αφού έχει νομοθετήσει και εφαρμόσει μια σειρά από αντεργατικά και αντι-ασφαλιστικά μέτρα, έχει όλο το θράσος να κάνει καμπάνιες ευαισθητοποίησης πάνω στην αδήλωτη εργασία. Όσο ανεχόμαστε να μιλάνε «άλλοι» για λογαριασμό μας, τόσο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης θα υποχωρούν μπροστά στον πατερναλισμό των κυβερνώντων και των αφεντικών.

Ο αγώνας ενάντια στην αδήλωτη εργασία είναι ένας διαρκής αγώνας που βρίσκεται μπροστά μας και πρέπει να διεξαχθεί από εμάς. Σηματοδοτεί την διεκδίκηση της ορατότητας της εργασίας και της τάξης μας με στόχο:

  • την ικανοποίηση των αναγκών μας στο τώρα
  • μια καλύτερη θέση στο συσχετισμό δύναμης απέναντι στους εκμεταλλευτές μας

Η καμπάνια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Το σύνθημα«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!» να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και να αποτελέσει την αφετηρία για να διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουμε και μας στερούν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *