Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα! | Μάρτης- Απρίλης 2020

   

Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Λόγος και δράσεις της εργατικής συνέλευσης εν μέσω καθολικής απαγόρευσης.

Η εργατική συνέλευση, με τις δυνάμεις που διέθετε, προσπάθησε να αντιταχθεί συλλογικά στα μέτρα και την κυρίαρχη αφήγηση του κράτους πάνω στην διαχείριση της πανδημίας και της δημόσιας ζωής. Δηλαδή στα εξευτελιστικά επιδόματα που δόθηκαν – χαμηλότερα του βασικού μισθού, τις φοροαπαλλαγές στους εργοδότες μας και τη νομιμοποιημένη μαύρη εργασία, τα δωράκια στους καναλάρχες και τα ιδιωτικά μαγαζιά της υγείας, τη μαζική ενοχοποίηση των συνειδήσεων μας μέσα από το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» αλλά και της συλλογικής υπαιτιότητας για την επερχόμενη ύφεση.

Μέσα από τις αφισοκολλήσεις, την ανάρτηση πανό, τα μοιράσματα κειμένων πόρτα-πόρτα και σε συναδέλφους/ισσες εν ώρα δουλειάς, τη συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, την στήριξη των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία και τη συμμετοχή μας στην πρωτομαγιάτικη απεργία στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθήσαμε να σπάσουμε στην πράξη τα μέτρα απαγορεύσεων και να ενισχύσουμε τον εργατικό αντίλογο στο δημόσιο χώρο. Κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες του τελευταίου μήνα, επιλέξαμε να βρισκόμαστε και να μην σωπάσουμε για όλα αυτά που βιώναμε. Επιλέξαμε να μιλήσουμε για τις μειώσεις των μισθών μας, τα ξεχειλωμένα ωράρια, τα ελλειπή μέτρα αυτοπροστασίας απο τον ιό και τον αυξημένο φόρτο εργασίας, για τα ενοίκια και τους λογαριασμούς που συνέχιζαν να τρέχουν, για την διαχρονική απαξίωση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και την αναγκαιότητα των δωρεάν τέστ.

Η αυριανή ημέρα, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για όλους κι όλες εμάς που δουλεύουμε και κινούμε την οικονομία τους. Οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες και το κράτος τους θα μεθοδεύσουν την εξ ολοκλήρου μετακύλιση της δική τους χασούρας στις πλάτες των εργαζομένων. Τώρα πια, έχουμε μνήμη και πείρα. Δε θα τους αφήσουμε – για ακόμη μια φορά – να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Νομάδες | εργατική συνέλευση στα Β/Α

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *