Άμεση επαναπρόσληψη του διανομέα Γιώργου Φ. στη Domino’s Pizza Αγίας Παρασκευής

Τη Δευτέρα 23 Μαϊου 9:00  καλούμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 9) για την εκδικαση της αγωγής του εκδικητικά απολυμένου απο την Dominos Αγιας Παρασκευής για επαναπρόσληψη.

O συνάδελφος Γιώργος Φ, απολύθηκε εκδικητικά στις 6 Μαρτίου 2021 μετά από 3 χρόνια εργασίας λόγω της συμμετοχής του σε μια σειρά διεκδικήσεων που αναπτύχθηκαν στην Dominos της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα οι διανομείς του καταστήματος μαζί με τον απολυμένο εργαζόμενο συμμετείχαν καθολικά σε 2 απεργίες που κήρυξε το πρωτοβάθμιο ομοιοεπαγγελματικό σωματείο της Σ.Β.Ε.Ο.Δ., βάζοντας μπροστά ζωτικά αιτήματα για τον κλάδο, τον Απρίλη του 2019 και τον Οκτώβρη του 2020. Προχώρησαν επίσης, σε αίτημα για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) το οποίο ικανοποιήθηκε από την εργοδοσία, έπειτα από τον νόμο 4611/2019 που κατακτήθηκε με τις μαζικές απεργίες και κινητοποιήσεις της Σ.Β.Ε.Ο.Δ.

Σαν Νομάδες εμπλακήκαμε ενεργά στον αγώνα επαναπρόσληψης του απολυμένου διανομέα, έναν αγώνα που περιλάμβανε εξορμήσεις στα καταστήματα της Dominos στα βορειοανατολικά, μαζική μοτοπορεία και διαδοχικές δυναμικές παρεμβάσεις στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, η δημοσιοποίηση των συνθηκών εργασίας στα καταστήματα της Domino’s, η καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και το ψήφισμα 22 συναδέλφων του απολυμένου, έβαλαν στο στόχαστρο το ελαστικό κι ελάχιστα νομότυπο μοντέλο εργασίας που προσφέρει η Domino’s. Η επιχείρηση αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω καθιερώνοντας το 8ωρο για τους εργαζόμενους με τη συγκεκριμένη σύμβαση μερικής απασχόλησης (4 ώρο βάσει σύμβασης μερικής απασχόλησης + 4 ‘’έκτακτες υπερωρίες’’ κάθε μέρα), δηλαδή το ελάχιστα νόμιμο, σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν νέες διεκδικήσεις, καταγγελίες και πρόστιμα.

Δεν υποχωρούμε μέχρι την δικαίωση του απολυμένου διανομέα.

Άμεση επαναπρόσληψη του διανομέα Γιώργου Φ. στη Domino’s Pizza Αγίας Παρασκευής!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *