Παρεμβάσεις σε καταστήματα Goody’s σε Χαλάνδρι και Χολαργό

Την Τρίτη 4/6 και την Πέμπτη 6/6 πραγματοποιήθηκαν στο Χαλάνδρι και τον Χολαργό αντίστοιχα παρεμβάσεις στα καταστήματα των Goody’s, ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις απεργών διανομέων. Στις παρεμβάσεις που διήρκησαν μιάμιση ώρα, λειτούργησε μικροφωνική, κολλήθηκαν αφίσες, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα σε εργαζόμενους και περαστικούς.

/// Συγκέντρωση στην πλατεία Δούρου, Χαλάνδρι – Τρίτη 4/6 ///

   

/// Συγκέντρωση στον Χολαργό – Πέμπτη 6/6 ///

/// συνθήματα σε τοίχους στα βορειοανατολικά προάστια ///

Ύστερα από την εξαιρετικά επιτυχημένη απεργία των διανομέων με δίκυκλο που πραγματοποίησε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) στις 11 Απρίλη 2019, τα αφεντικά περνούν στην αντεπίθεση, με πρωτεργάτη τα Goodys, το πρώτο όνομα στην εστίαση. Σχεδόν ένα μήνα μετά την απεργία τα Goodys απολύουν 2 απεργούς διανομείς, έναν από το κατάστημα της Αλεξάνδρας κι έναν από την Αγία Παρασκευή. Οι απολύσεις συνεχίζονται με 2 εργαζόμενους από το κατάστημα των Ιωαννίνων, οι οποίοι απείχαν αυθόρμητα από την εργασία τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους της Αθήνας.

Πρόκειται για ξεκάθαρη τακτική του ομίλου να “ξεκαθαρίσει” τα μαγαζιά του από συνδικαλιστές που διεκδικούν και γι’ αυτό πρέπει να βρει όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας απέναντί του.

Διαδήλωση: Τρίτη 11/6, 19:00, πλ. Αγ.Ιωάννη (πάνω πλατεία), Αγ. Παρασκευή

Συγκέντρωση: Τετάρτη 12/6, 11:30, επιθεώρηση εργασίας Αγ. Παρασκευής, Μεσογείων 427

Συντονισμός συλλογικοτήτων – καταλήψεων – συνελεύσεων στα βόρεια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *