Ανακοίνωση για την αναίτια προσαγωγή κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την απόλυση εργαζομένου στην Γενική Ταχυδρομική

Την Δευτέρα 11/4 μετά το τέλος της βάρδιας του, ανακοινώθηκε στον εργαζόμενο – κούριερ Γ.Π. στην Γενική Ταχυδρομική (κατάστημα Κηφισιάς) η απόλυσή του, με τη δικαιολογία της χαμηλής αποδοτικότητας (παρόλο που εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια!). Όμως αιτία ήταν, η συνδικαλιστική του δράση μέσα από το σωματείο, καθώς είναι μέλος της ΣΒΕΟΔ, και η συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις αυτού. Η συγκεκριμένη εκδικητική απόλυση έρχεται λίγες μέρες μετά την απεργία της 6ης Απρίλη όπου ο συνάδελφος συμμετείχε και είναι απολύτως εναρμονισμένη με την πολιτική της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια απέναντι σε όσους εργαζόμενους σηκώνουν κεφάλι. Η Γενική Ταχυδρομική εδώ και καιρό, έχει εξαπολύσει ένα υπόκωφο πόλεμο σε όσους εργάζονται με τις παλιές συμβάσεις εργασίας καθώς θεωρούνται «ακριβοί», με σκοπό να προσλάβει νέους εργαζόμενους με νέες ορισμένου χρόνου συμβάσεις εργασίας. Η στρατηγική της Γενικής Ταχυδρομικής στοχεύει στο «ξεσκαρτάρισμα» των εργαζομένων, μέσω της απόλυσης των παλιών, και στην αντικατάσταση τους με νέους «ελαστικούς», που να μπορεί να τους απολύει όποτε θελήσει, καθώς και με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που δουλεύουν με το κομμάτι!

To πρωί της Δευτέρας 18/4 μέλη της εργατικής συνέλευσης στα Βορειοανατολικά – Νομάδες και μέλη της ΣΒΕΟΔ συγκεντρώθηκαμε στην Αγία Παρασκευή με σκοπό να ενημερώσουμε τους συναδέλφους των καταστημάτων της Γενικής Ταχυδρομικής σε Κηφισιά και Κατεχάκη, πριν την έναρξη της βάρδιας τους, για την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.

Κατά τη μετάβαση μας προς το κατάστημα της Κατεχάκη, η αστυνομία πραγματοποίησε μία χολιγουντιανή επιχείρηση, με τη συμμετοχή 10 μηχανών ΔΙΑΣ, περιπολικών και ΟΠΚΕ, με σκοπό να μας εμποδίσει. Το αποτέλεσμα ήταν και οι 14 να οδηγηθούμε στη ΓΑΔΑ με πρόσχημα τον έλεγχο (ενώ είχε προηγηθεί ήδη ένας επι τόπου από τις εκεί μονάδες της αστυνομίας) όπου κρατηθήκαμε για παραπάνω από 3 ώρες. Ο σκοπός για εμάς π ροφανής, η χαρτογράφηση όσων συμμετέχουν στα κινήματα και τους αγώνες.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση της αστυνομίας, άλλωστε δεν ήταν η πρώτη (ούτε πρόκειται να είναι και η τελευταία) φορά που η αστυνομία επιχειρεί να εμποδίσει τον συνδικαλισμό βάσης.

Ξεκαθαρίζουμε, πως το κλίμα που προσπαθεί να επιβάλλει η Γενική Ταχυδρομική μέσα στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει. Θα σταθούμε για άλλη μία φορά ενωμένοι/ες απέναντι στις εκδικητικές απολύσεις και στο σχέδιο της εργοδοσίας για ολικό ξεσκαρτάρισμα ώστε να επικρατήσουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Στεκόμαστε και σε αυτή την κρίση ο ένας δίπλα στην άλλη για να μην περάσουν τα σχέδια των αφεντικών, για να μην ξαναπληρώσουμε τη κρίση τους.

Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου Γ.Π. στη Γενική Ταχυδρομική!

Ενωμένοι/ες θα νικήσουμε!

Νομάδες – Εργατική Συνέλευση στα Βορειοανατολικά

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *